У Дрвару вече посвећено Славиши Сабљићу

СРНА
У Дрвару вече посвећено Славиши Сабљићу

ДРВАР - У Дрвару је одржано вече посвећено новинару РТРС-а Славиши Сабљићу за кога је начелник општине Душица Рунић рекла да је оставио неизбрисив траг.

"Дрвар никада неће заборавити великог Славишу који је бескрајно волио свој Дрвар", рекла је Срни Рунићева и подсјетила да је општина Дрвар додијелила Сабљићу постхумно признање.
Вече посвећено Сабљићу одржано је у Радничком дому у организацији општине и Радио-телевизије Републике Српске.

Недељко Лајшић са РТРС-а рекао је да је Сабљић оставио неизбрисив траг у овој медијској кући, да су генерације имале прилику да од њега уче, те да је заједно са њим раме уз раме прошао сваки педаљ Крајине.

Милан Пилиповић, новинар из Градишке и пријатељ Сабљића, истакао је да је Славиша био врхунски новинар и човјек, да су се дружили 40 година, те да су били прави пријатељи и сарадници.
Славиша Сабљић рођен је 12. септембра 1946. године у Дрвару, а преминуо је 2021. године у Бањалуци.

Први новинарски текст објавио је 26. марта 1976. године у Дневнику Радио-станице "Братство-јединство" у Дрвару, а његов новинарски пут текао је преко Ројтерса, "Политике", ексклузивних прича на Радију Велика Кладуша, уредника Информативног програма ТВ "Бел".

Био је дугогодишњи новинар и уредник РТРС-а. Приче из серијала "Капи завичаја" Сабљић је сабрао у књигу.

Добитник је бројних признања, међу којим и "Златног пера" за изузетна новинарска достигнућа и допринос укупном развоју и унапређењу новинарства, које му је додијелило Удружење новинара Војводине.

Сабљића је 2016. године Орденом Његоша трећег реда одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана