Цвијановић: Трајна обавеза унапређење права и материјалног статуса радника

СРНА
Цвијановић: Трајна обавеза унапређење права и материјалног статуса радника

САРАЈЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је у честитки упућеној грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској и БиХ, поводом 1. маја, Међународног празника рада, да је унапређење права и материјалног статуса радника трајна обавеза свих надлежних институција.

"Обиљежавање 1. маја је прилика да се подсјетимо на све оне који су утрли пут праведнијим и хуманијим условима рада, изградњи бољег друштва и једнаких шанси за све, али и да истакнемо важност човјека, као најважнијег ресурса данашњице", истиче се у честитки.

Она је указала да је управо зато унапређење укупних права радника, њиховог материјалног статуса, посебно у реалном сектору, јачање привредног амбијента, стварање нових радна мјеста и нових вриједности трајна обавеза свих надлежних институција. Цвијановићева је пожељела радницима и синдикатима да у добром здрављу и расположењу проведу предстојеће првомајске празнике.

"У жељи да у наредном периоду свједочимо стварању што бољих животних услова и побољшању економског стандарда свих наших грађана, још једном вам честитам Празник рада", наводи се у честитки

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана