Кошарац: „Мајке Сребренице“ полиитчко удружење основано с циљем сатанизовања Срба 

СРНА
Кошарац: „Мајке Сребренице“ полиитчко удружење основано с циљем сатанизовања Срба 

САРАЈЕВО, 30. МАЈА /СРНА/ - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да, као човјек и политичар, саосјећа са болом свих жртава рата, укључујући и чланице Удружења "Мајке Сребренице", али да је жалосна пракса да се удружења жртава политизују и уплићу у политику, злоупотребљавајући своју бол.

"Мајке Сребренице постале су политичко удружење, које је мобилизовано с једним циљем - што више оцрнити и сатанизовати српски народ. То је недопустиво. Апсолутно је неприхватљив једностран приступ и изношење неистина са намјером да се српски народ етикетира као геноцидан", поручио је Кошарац.

Он је упитао шта је са српским жртвама и да ли су сузе српских мајки мање вриједне? "Да ли су свјетским моћницима и УН црне мараме српских мајки мање вредне пажње и извињења од бијелих марама мајки Сребренице? Ко је убијао Србе у Сарајеву, Подрињу, Јошаници...? Зашто Суљагић, Субашићева, Конаковић и други бошњачки званичници не причају о томе? Шта је са логорима за Србе? О томе се ћути", навео је Кошарац на "Инстаграму". Умјесто борбе за истину, указао је он, изабрали су пријетње и хајку на српски народ, Републику Српску и Србију.

"На дневној основи нападају предсједнике /Милорада/ Додика и /Александра/ Вучића, призивајући међународни интервенционизам у константној тежњи за укидањем Српске", истакао је Кошарац. Он је оцијенио да то никоме ништа добро неће донијети. "Република Српска је реалност. Порука Српске је мир, сарадња и међусобно уважавање. Ако то не желе, мирно раздруживање је једина опција", поручио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана