Košarac: „Majke Srebrenice“ poliitčko udruženje osnovano s ciljem satanizovanja Srba 

SRNA
Košarac: „Majke Srebrenice“ poliitčko udruženje osnovano s ciljem satanizovanja Srba 

SARAJEVO, 30. MAJA /SRNA/ - Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da, kao čovjek i političar, saosjeća sa bolom svih žrtava rata, uključujući i članice Udruženja "Majke Srebrenice", ali da je žalosna praksa da se udruženja žrtava politizuju i upliću u politiku, zloupotrebljavajući svoju bol.

"Majke Srebrenice postale su političko udruženje, koje je mobilizovano s jednim ciljem - što više ocrniti i satanizovati srpski narod. To je nedopustivo. Apsolutno je neprihvatljiv jednostran pristup i iznošenje neistina sa namjerom da se srpski narod etiketira kao genocidan", poručio je Košarac.

On je upitao šta je sa srpskim žrtvama i da li su suze srpskih majki manje vrijedne? "Da li su svjetskim moćnicima i UN crne marame srpskih majki manje vredne pažnje i izvinjenja od bijelih marama majki Srebrenice? Ko je ubijao Srbe u Sarajevu, Podrinju, Jošanici...? Zašto Suljagić, Subašićeva, Konaković i drugi bošnjački zvaničnici ne pričaju o tome? Šta je sa logorima za Srbe? O tome se ćuti", naveo je Košarac na "Instagramu". Umjesto borbe za istinu, ukazao je on, izabrali su prijetnje i hajku na srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju.

"Na dnevnoj osnovi napadaju predsjednike /Milorada/ Dodika i /Aleksandra/ Vučića, prizivajući međunarodni intervencionizam u konstantnoj težnji za ukidanjem Srpske", istakao je Košarac. On je ocijenio da to nikome ništa dobro neće donijeti. "Republika Srpska je realnost. Poruka Srpske je mir, saradnja i međusobno uvažavanje. Ako to ne žele, mirno razdruživanje je jedina opcija", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana