U Drvaru veče posvećeno Slaviši Sabljiću

SRNA
U Drvaru veče posvećeno Slaviši Sabljiću

DRVAR - U Drvaru je održano veče posvećeno novinaru RTRS-a Slaviši Sabljiću za koga je načelnik opštine Dušica Runić rekla da je ostavio neizbrisiv trag.

"Drvar nikada neće zaboraviti velikog Slavišu koji je beskrajno volio svoj Drvar", rekla je Srni Runićeva i podsjetila da je opština Drvar dodijelila Sabljiću posthumno priznanje.
Veče posvećeno Sabljiću održano je u Radničkom domu u organizaciji opštine i Radio-televizije Republike Srpske.

Nedeljko Lajšić sa RTRS-a rekao je da je Sabljić ostavio neizbrisiv trag u ovoj medijskoj kući, da su generacije imale priliku da od njega uče, te da je zajedno sa njim rame uz rame prošao svaki pedalj Krajine.

Milan Pilipović, novinar iz Gradiške i prijatelj Sabljića, istakao je da je Slaviša bio vrhunski novinar i čovjek, da su se družili 40 godina, te da su bili pravi prijatelji i saradnici.
Slaviša Sabljić rođen je 12. septembra 1946. godine u Drvaru, a preminuo je 2021. godine u Banjaluci.

Prvi novinarski tekst objavio je 26. marta 1976. godine u Dnevniku Radio-stanice "Bratstvo-jedinstvo" u Drvaru, a njegov novinarski put tekao je preko Rojtersa, "Politike", ekskluzivnih priča na Radiju Velika Kladuša, urednika Informativnog programa TV "Bel".

Bio je dugogodišnji novinar i urednik RTRS-a. Priče iz serijala "Kapi zavičaja" Sabljić je sabrao u knjigu.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojim i "Zlatnog pera" za izuzetna novinarska dostignuća i doprinos ukupnom razvoju i unapređenju novinarstva, koje mu je dodijelilo Udruženje novinara Vojvodine.

Sabljića je 2016. godine Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana