Ћосић: Влада Србије наставиће да подржава пројекте у Источном Сарајеву

СРНА
Ћосић: Влада Србије наставиће да подржава пројекте у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров разговарали су данас о наставку подршке Владе Србије пројектима у градским општинама, укључујући и изградњу саборног храма у Источном Новом Сарајеву.

Ћосић је након састанка са Тодоровим у Градској управи изјавио да заговара да једна од наредних заједничких сједница влада Србије и Републике Српске буде у Источном Сарајеву, на којој би били презентовани и пројекти који се тичу овог града. "Такође, смо разговарали и о подршци да предузећа из Србије дислоцирају своја представништва из Сарајева у Источно Сарајево", додао је Ћосић.

Градоначелник Источног Сарајева рекао је да је заједнички оцијењено да је наставак подршке Владе Србије локалним заједницама у Републици Српској нешто што је неопходно

. "Ми из Источног Сарајева ћемо кандидовати добре пројекте за наше становнике и Републику Српску", навео је Ћосић и подсјетио да је Србија у значајној мјери креирала изградњу Источног Сарајева јер су први пројекти у највећој мјери финансирани захваљујући споразумима влада Србије и Републике Српске. Амбасадор Србије у БиХ је рекао да га је Ћосић упознао о развоју и перспективи Источног Сарајева, као и будућим пројектима.

"Упознат сам и о пројектима у којима је Србија учествовала у прошлости и чија је реализација у току, али и које ћемо заједно реализовати, од којих је један и саборни храм", додао је Тодоров.

Он је истакао да је Источно Сарајево све боље мјесто за живот и рад, те усавршавање, имајући у виду Универзитет, а да ће скорим отварањем позоришта бити и културни центар. "Идемо заједно у нове победе", закључио је Тодоров

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана