Перовић најавио тужбе: Нисмо добили 200 милиона КМ

ГС
Перовић најавио тужбе: Нисмо добили 200 милиона КМ

МОСКВА - Писање поједниних федералних медија да је Представништву Српске у Москви уплаћено 200 милиона долара су ортодоксне лажи и конструкција неких сарајевских кругова, чији је циљ да покваре односе Републике Српске и Мађарске, а посредно и Русије, рекао је за РТРС шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић.

- Јуче је пуцано на премијера Словачке Роберта Фица пиштољем, а овдје се покушава пуцати лажном пропагандом против Републике Српске, Мађарске, а посредно и на Русију. Међутим, раскринкане су њихове лажи, и тужићу их за ову клевету - истакао је Перовић - навео је Перовић.

Истакао је да је Представништво Републике Српске у Москви регистровано искључиво као Представништво, а не као комерцијална организација.

- И не може по руским законима да прими новац од трећих партнера. Новац добијамо искључиво од наших министарстава, да исплатимо плате и све обавезе које су потребне да Представништво несметано функционише - поручио је Перовић, коментаришући наводе “Ослобођења” да је Представништву Српске у Москви уплаћено 200 милиона долара.

Он је подвукао да ако је то некоме у интересу може јавно да се покаже промет Представништва у Москви.

- Промет износи од 5.000-15.000 евра да имамо за живот. Знате ли ви шта је износ од 200 милиона долара, то је 10 одсто буџета Републике Српске - подвукао је Перовић.

Перовић је поновио да се Представништво искључиво бави тим послом.

- Као примјер навешћу 2014. године када су биле поплаве у Српској. Звале су нас бројне компаније да помогну, а ми нисмо могли примити нити један долар, јер нисмо регистровани за тако нешто - нагласио је Перовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана