Тројац осумњичен да је напао Дубичанина ради наплате дуга

Н.Т.
Тројац осумњичен да је напао Дубичанина ради наплате дуга

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Радници прњаворске фирме, Немања Р. из Лакташа, Ненад Р. из Бањалуке и Дарко Д. из Прњавора испитани су у полицији због сумње су да су напали власника једне дубичке фирме у стечају Г.Б., те га повриједили ради потраживања дуга према њиховој фирми, потврђено је "Гласу Српске".

Током сукоба је дошло до пуцњаве  и утврђено је да је Ненад .Р.  испалио хитац из пиштоља у ваздух. Како се сазнаје  Г.Б. је повријеђен и од њега је одузет пиштољ као и од осумњичених који је пуцао.

Сукоб десио јуче, а  како је саопштено из Полицијске управе Приједор, службеници Полицијске станице Козарска Дубица  поступили су по пријави да је испред куће Г.Б. у Козарској Дубици дошло до вербалног, а потом и физичког сукоба.

- Пријављено је да је дошло до сукоба Г.Б.  са Н.Р. из Лакташа, Н.Р. из Бањалуке и Д.Д. из Прњавора, те да је једно лице употријебило ватрено оружје. Поступајући по пријави полицијски службеници извршили су криминалистичку обраду над Н.Р., Н.Р. и Д.Д.  због сумње да су починили кривично дјело изнуда у покушају, угрожавање сигурности и тјелесна повреда- саошпштено је из ПУ Приједор.

У саопштењу се додаје  да је криминалистичком обрадом уврђено  да су осумњичени дошли до куће оштећеног у Козарској Дубици са намјером регулисања начина измирења потраживања које фирма из Прњавора чији су радници осумњичени, има према фирми власништво оштећеног.

Након вербалне свађе, физички су напали Дубичанина нанијевши му тјелесне повреде. 

- Током сукоба осумњичени Н.Р. из Бања Луке употријебио је ватрено оружје испаливши један хитац у ваздух-наводи се у саопштењу.

Након обавјештавања тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор од осумњиченог Н.Р. привремено је одузет пиштољ глоцк калибра 9 мм са 13 комада припадајућих метака. Такође, и од оштећеног Г.Б. одузет је пиштољ берета калибра 7,65мм са седам метака. 

-У току је рад на документовању предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор против Н.Р., Н.Р. и Д.Д. бити достављен извјештај за почињена кривична дјела угрожавање сигурности, тјелесна повреда и покушај изнуде - наводе из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана