Станивуковић планира да град младима поклања парцеле: Уштедјеће више од 50.000 КМ

ГС
Станивуковић планира да град младима поклања парцеле: Уштедјеће више од 50.000 КМ

БАЊАЛУКА - Бањалука је истрајна да спроведе мјеру којом ће млади брачни парови, породице са четворо и више дјеце и породице погинулих бораца од свог града добити бесплатне плацеве за градњу стамбеног објекта. На тај начин ће, уз бесплатне грађевинске дозволе, остварити уштеде више од 50.000 КМ што је приближно једнако цијени изградње куће.

Истакао је то градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и додао да град има доста земље у власништву у Мотикама, Чесми, те Дебељацима.

-То је градска земља. Међутим, не може бити пољопривредно земљиште. Са друге стране, не може се од тог комада земље направити пословна нити индустријска зона. Дакле, та земља стоји празна и ми морамо да је одржавамо. Зато смо дошли на идеју да то све уредимо, испарцелишемо и на крају подијелимо људима да праве куће и остају у Бањалуци – казао је градоначелник.

Станивуковић је раније надлежним републичким институцијама доставио иницијативу за измјену Закона о стварним правима како би се реализовала ова хумана идеја, од које би корист имале породице погинулих бораца, вишечлане породице и млади брачни парови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана