Тадићева се поново није појавила пред истражном комисијом

Срна
Тадићева се поново није појавила пред истражном комисијом

САРАЈЕВО - Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић није се одазвала позиву на свједочење пред Привременом истражном комисијом Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање стања у правосудним институцијама, констатовано је на данашњој сједници ове комисије.

Тадићева је поново обавијестила Привремену истражну комисију да због раније преузетих, а неодложних обавеза, није у могућности да приступи данашњој сједници, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

У саопштењу се наводи да је у вези са тим Привремена истражна комисија усвојила закључак којим позива Тадићеву да се појави на свједочењу пред Комисијом у једном од термина - 30. септембра од 12.00 часова, 1. октобра од 15.00 часова, 2. октобра од 12.00 часова, 5. октобра од 15.00 часова, 6. или 7. октобра од 12.00 часова, 8.октобра од 15.00 часова, 9. октобра од 12.00 часова, 12. октобра од 15.00 часова, те 13. или 14. октобра од 12.00 часова.

Тадићева би о избору термина за свједочење требало да најкасније пет дана раније обавијести службенике Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ који Привременој истражној комисији пружају стручну и административно-техничку подршку.

На данашњој сједници усвојен је и закључак да на свједочење пред Привременом истражном комисијом буду позвани и предсједник Удружења стечајних управника Федерације БиХ Хамдија Муратовић, као и предсједник Синдиката солидарности Тузланског кантона Сакиб Копић и потпредсједник тог синдиката Енес Тановић.

Привремена истражна комисија усвојила је и закључак којим од Агенције за јавне набавке БиХ тражи да достави информацију и евентуално извјештај о поступању према Тужилаштву БиХ по основу кршења и злоупотреба Закона о јавним набавкама у 2020. години.

Усвојен је и закључак којим Привремена истражна комисија захтијева од Тужилаштва БиХ информацију о томе да ли су предузете било какве радње у вези са испитивањем навода објављених у медијима, а који се односе на незаконито поступање директора Управе за индиректно опорезивање БиХ Мире Џакуле - кршење законских одредаба приликом запошљавања Јелене и Јане Мајсторовић.

Поводом представки које грађани упућују Привременој истражној комисији закључено је да на веб-страници Парламентарне скупштине БиХ буде објављена информација о свим представкама, и то по хронолошком редослиједу пристизања, са датумом пријема и иницијалима подносиоца представке, уз поштовање начела транспарентности и законских одредаба о заштити личних података, наведено је у саопштењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана