Штефанек о мигрантској кризи: Цијела Европа гледа у БиХ, предложићемо рјешења

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Специјални представник за миграције и избјеглице при Савјету Европе Драхослав Штефанек је поручио данас да Европа сада гледа у БиХ те да ће он, након сагледавања цјелокупне ситуације, предложити своја рјешења, преноси портал Кликс.

Након што је Штефанек посјетио Унско-сански кантон, и то мигранте, становништво и представнике власти, сусрео се данас са министром за људска права и избјеглице БиХ Милошем Лучићем.

Штефанек је поручио да је у кампу "Липа" видио тешке услове за живот те да он има приједлог рјешења, међутим то се још мора усагласити с обзиром на то да постоје негодовања.

- Мој циљ је тражити рјешење. Сада цијела Европа гледа у БиХ и ситуацију која је у "Липи". Имам у глави нека рјешења, али морам о томе разговарати и са представницима власти. Мислим да је ситуација тешка, али боља од оне какву сам раније видио. У "Липи" је хладно, има пуно снијега, баш су тешки услови и за мене били, а био сам тамо само пола сата - наводи Штефанек.

Приликом своје посјете УСК, разговарао је и са мјештанима Бихаћа који су му јасно одговорили да неће дозволити враћање миграната у "Биру", камп који се налази у центру града. Штефанек сматра да је, за њега, то било најбоље рјешење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана