Старијим од 65 уторком и петком од 7 до 10 дозвољено кретање

ГС
Старијим од 65 уторком и петком од 7 до 10 дозвољено кретање

БАЊАЛУКА - Данас је одржана сједница Главног координационог тима који чине званичници Републике Српске, а расправљало се о епидемиолошкој ситуацији изазваном појавом вируса корона.

“Сутра ће бити донешена одлука да се уторком и петком од 7 ујутру до 10 они могу да изађу у продавнице, банке, тако да ће то омогућити да они обаве своје основне ствари, а исто тако моле се сви други да не користе те установе. Они који управљају банкама или продавницама биће дужни да прије уласка пензионера изврше потпуну дезинфекцију”, каже српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је поручио и да ће људи на селу који обављају пољопривредне дјелатности моћи да излази и они до 75 година, тако да ће бити омогућено да несметано обављају све дјелатности.

“Данас смо разговарали о силним тим мјерама. Неопходно је појачати све мјере у смислу извршења. Омогући ће се да власници продавница бијеле технике и других материјала који су неопходни за становништво могу да раде у неком периоду осам сати дневно са режимом којим је предвиђен за продавнице прехрамбене и друге робе. Тако да се мора водити строго рачуна о раздаљини и томе да у затвореном простору не може да буде више од четири човјека”, каже Додик.

Српски члан предсједништва сутра ће Републички штаб и Влада донијети одређене мјере у том погледу како би се то спроводило и поручио је да ће исплата пензија бити у року.

(АТВ)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана