Шеранић са синдикатима о повећању плата у јавним установама и фондовима

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић информисао је представнике синдиката у управи о новим моделима за повећање плата запослених у јавним установама и фондовима гдје ће се радницима који примају плате до 1.000 оне увећати за пет одсто, а онима изнад тог примања повећање ће износити три одсто.

Шеранић је нагласио важност повећања плата радника у Фонду здравственог осигурања, Фонду за дјечију заштиту, као и установама социјалне заштите чији је оснивач Република Српска, а које су изузетно важне за збрињавање старијих лица и лица са инвалидитетом.

Током дана министар је разговарао са предсједником Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранком Зеленовићем, као и предсједником Синдиката управе Републике Српске Божом Марићем.

Било је ријечи о новим моделима повећања плата запослених у јавним установама и фондовима чији је оснивач Република Српска, кроз умањење пореске основице и укидање дијела парафискалних намета, што ће бити усмјерено на повећање плата запослених у овим секторима.

Радницима који примају плате до 1.000 КМ оне ће се увећати за пет одсто, док ће онима са примањима изнад овог износа то повећање износити три одсто, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Шеранић је нагласио пожртвованост стручних радника из области здравствене и социјалне заштите посебно у отежаним условима пандемије вируса корона, нагласивши потребу међусобне подршке и сарадње ради сталног унапређења услуга које пружају грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана