Šeranić sa sindikatima o povećanju plata u javnim ustanovama i fondovima

Srna
Foto: gs

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić informisao je predstavnike sindikata u upravi o novim modelima za povećanje plata zaposlenih u javnim ustanovama i fondovima gdje će se radnicima koji primaju plate do 1.000 one uvećati za pet odsto, a onima iznad tog primanja povećanje će iznositi tri odsto.

Šeranić je naglasio važnost povećanja plata radnika u Fondu zdravstvenog osiguranja, Fondu za dječiju zaštitu, kao i ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srpska, a koje su izuzetno važne za zbrinjavanje starijih lica i lica sa invaliditetom.

Tokom dana ministar je razgovarao sa predsjednikom Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Brankom Zelenovićem, kao i predsjednikom Sindikata uprave Republike Srpske Božom Marićem.

Bilo je riječi o novim modelima povećanja plata zaposlenih u javnim ustanovama i fondovima čiji je osnivač Republika Srpska, kroz umanjenje poreske osnovice i ukidanje dijela parafiskalnih nameta, što će biti usmjereno na povećanje plata zaposlenih u ovim sektorima.

Radnicima koji primaju plate do 1.000 KM one će se uvećati za pet odsto, dok će onima sa primanjima iznad ovog iznosa to povećanje iznositi tri odsto, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Šeranić je naglasio požrtvovanost stručnih radnika iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite posebno u otežanim uslovima pandemije virusa korona, naglasivši potrebu međusobne podrške i saradnje radi stalnog unapređenja usluga koje pružaju građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana