Приједорчани извукли малољетника из ријеке, након реанимације пребачен на УКЦ

Г.С.
Foto: infoprijedor.ba

ПРИЈЕДОР - Приједорчани, Ами Диздаревић и Хари Авдагић са супругама су се чамцем возили по ријеци Сани уз обалу када су угледали момка који је панично трчао насипом уз обалу и викао "Помозите момак се гуши".

У том моменту скочио сам у воду и дао се у потрагу за младићем који је нестао под водом, док је Хари остао у чамцу и пратио ситуацију. У једном моменту, на два ипо метра дубине, угледао сам непомично тијело младића. Повукао сам га према површини и кад сам изронио повикао сам "Имам га" – прича нам Ами Диздаревић.

У том моменту и Хари Авдагић је скочио у воду.

– Допливао сам до Амија и помогао му да извучемо младића на обалу. Момак је баш крупан, једва смо га довукли до обале и одмах приступили реанимацији. Био је у бесвјесном стању и није имао пулс. Након десетоминутне стравичне борбе успјели смо га реанимирати док су наше супруге покушавале добити полицију и хитну помоћ. Одахнули смо када је отворио очи, а тад су се појавили и полицајци и кола хитне помоћи – рекао је још видно узбуђен, Хари Авдагић.

– Полицијска управа Приједор је око 14.00 часова обавијештена да је у мјесту Гомјеница, од стране грађана, пружена помоћ особи које је у бесвјесном стању уочено у ријеци Сани. Утврђено је да се ради о малољетном лицу које је након указане медицинске помоћи од стране Службе хитне помоћи Дома здравља, Приједор превезено у УКЦ Бања Лука – потврдили су нам у ПУ Приједор.

Према незваничним информацијама младић је у тешком стању, пише inforpijedor.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана