Претресени куће и станови осумњичених за убиство Шантића

Aгенције
Претресени куће и станови осумњичених за убиство Шантића

Сарајево, - Припадници федералне полиције претресли су на више локација на подручју Бихаћа куће и станове лица осумњичених за убиство генерала ХВО-а Владе Шантића.


Претресене су куће и станови Јасмира Топала, Деде Карабеговића и Индијана Алибеговића, јављају медији у Федерацији БиХ.

Осим против њих тројице, Федерална управа полиције због ликвидације Шантића доставила је извјештај Кантоналном суду Унско-санског кантона и против бившег команданта 502. бригаде тзв. Армије БиХ Хамдије Абдића, званог Тигар, Рамиза Бајрамовића, Рамиза Ружнића и Енвера Керановића.

Портпарол Међународне комисије за нестала лица /ICMP/ Јасмин Аговић изјавио је јуче Срни да материјал пронађен у бурету код Бихаћа, за који се сматра да су Шантићеви посмртни остаци, није подобан за ДНК анализу.

Он је појаснио да "у материјалу који је представљен ICMP-у није било препознатљивих људских остатака, нити икаквог материјала за који би могао да буде да извршен поуздан ДНК тест помоћу било које методе".

На локалитету Грабежа, код Бихаћа, пронађено је пластично буре за које се вјеровало да крије Шантићеве посмртне остатке.

Шантић се води као нестало лице од марта 1995. године, а посљедњи пут је виђен у близини Бихаћа.

Тијело убијеног генерала је, према причи свједока, стрпано је у једну бачву, у коју је након тога до врха насут, бензин, нафта и разређивач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана