Преминуо Кемал Монтено

Агенције
Преминуо Кемал Монтено

Легендарни музичар и кантаутор Кемал Монтено преминуо је данас у 11 сати у Загребу.

Ову информацију Моненов син Ђани прије неколико минута потврдио је Халиду Бешлићу, њиховом великом породичном пријатељу, пише Аваз.

Монтено је био у загребачкој клиници Ребро гдје му је урађена трансплантација бубрега.

Од 2011. године Кемал Монтено је био на дијализи, а због проблема са дијабетесом 2012. године му је уграђена и срчана

Легендарном пјевачу, текстописцу и композитору 16. новембра извршена је трансплантација бубрега, на коју је чекао три године. Кратко вријеме се осјећао добро, али је 21. децембра поново примљен у болницу, најприје због повишене температуре, а потом и због постоперативних компликација.  

Како је потврдио његов менаџер Гане Пезикоза узрок смрти је сепса.  

- Веома сам утучен. Кемал ми је био један од најбољих приојатеља. Јутрос су ми одмах јавили за тужну вијест - рекао је Пецикоза за "Блиц".  

Ћерка Адријана кратко је за "Блиц" рекла да је толико утучена и да јој је тешко да не може ни са ким ни да разговара тренутно.  

Монтено је прошлог понедјељка пуштен на кућно лијечење, а када су неки портали тада премели вијест да је преминуо пјевач се само на то насмејао:  

- Смијао сам се као луд јер кажу да онај кога живог прогласе мртвим живи 100 година, а мени је ово трећи пут - рекао је тада пјевач.  

Кемал Монетено рођен је 1948. године. Најпознатији је по хитовима "Није хтјела", "Једне ноћи у децембру", "Шта је живот", "Хиљаде пахуља бјелих", "Сарајево љубави моја"...

Шербеџија: Монтено писао најљепше пјесме

То је таква људина био, такав један босански човјек, такав један велики умјетник који је написао најљепше пјесме које постоје на простору бивше Југославије. Сви смо га обожавали и вољели, био ми је брат, рекао је истакнути хрватски глумац Раде Шербеџија, видно потресен вијешћу о смрти Кемала Монтена.

Нагласио је да му је Монтено био велики пријатељ те да су задњих година били веома блиски.

"Виђали смо се стално и чули, и посљедњих дана док је био у болници. Не могу уопште вјеровати да је умро", казао је Шербеџија.

Ковач: Монтено увијек био спреман помоћи

Музички великан Кемал Монтено остаће да живи на свим просторима овог региона јер је у аманет оставио дивну музику, казао је Корнелије Ковач, један од оснивача "сарајевске поп школе", клавијатуриста "Индекса", вођа легендарне "Корни групе", композитор, продуцент.

Монтена, каже Ковач, познаје одавно, из младих дана, још док је почињао да се бави пјевањем. Иако су живјели у различитим градовима увијек су били пријатељи.

"Кемо је био диван човјек, с веселим духом, пријатан за дружење, велики пријатељ у свакој прилици, увијек спреман помоћи, али живот је такав и свима нам је жао због његове смрти", додао је Ковач.

Изразио је најдубље саучешће породици легендарног сарајевског кантаутора Кемала Монтена који је преминуо јутрос у Загребу у 67. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана