Позив на професионалну солидарност

Срна
Позив на професионалну солидарност

Бањалука - Удружење новинара Републике Српске честитало је данас Међународни дан слободе медија свим новинарима, које позива на досљедност у заштити дигнитета професије и на већи степен професионалне солидарности у остваривању законом загарантованих права сваког новинара.

Из Удружења истичу да чињеница да, према проведеним анкетама, грађани показују висок степен повјерења према новинарима, обавезује новинаре да, упркос ниским примањима и покушајима омаловажавања новинарске професије, професионалним односом према послу максимално допринесу даљој демократизацији друштва и буду заступници интереса грађана.

Удружење новинара Републике Српске позива институције у Српској и БиХ да омогуће несметан рад свим новинарима и да им омогуће стварање оквира за слободан, професионалан и независан рад медија.

На данашњи дан се обиљежава Свјетски дан слободе медија, који је установљен с циљем да се подигне свијест о значају слободе штампе и да би се подсјетиле владе држава да је њихова дужност да поштују и подржавају право на слободу изражавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана