ПДП: Нико није тражио ретроактивну примјену закона о дјечијој заштити

Срна
ПДП: Нико није тражио ретроактивну примјену закона о дјечијој заштити

Бањалука - Форум жена ПДП-а тврди да нико није тражио да се закон о дјечјој заштити примјењује реторактивно, већ да је њихов приједлог искључиво подршка владином нацрту тог закона, само што би већи број мајки остварио право на накнаду.

У саопштењу Форума жена ПДП-а наводи се да је предложено да законом буду обухваћена дјеца која у периоду ступања Закона на снагу имају мање од 12 мјесеци, односно 18 мјесеци за треће дијете или ако је ријеч о близанцима, те да се исплата врши само у мјесецима док дјеца не наврше доб прописану Законом.


Форум жена ПДП-а поручује предсједнику Владе Српске Жељки Цвијановић да је "ниподаштавање сваког доброг приједлога који не долази из њене партије јефтин политички трик".

У саопштењу се додаје да свака добра мјера има њихову пуну подршку, иако је, како кажу, свима јасно да ступа на снагу управо у изборној години и да је ријеч о изборној кампањи.

"Немате ни прорачун до када ће бити новца за те исплате. Већ сада касне исплате многих додатака - матерински додатак, једнократна помоћ за опрему новорођенчета, туђа њега и помоћ и тако даље. Уз то најављујете још мјера за добробит грађана, и то у изборној години", наводе из Форума жена ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана