PDP: Niko nije tražio retroaktivnu primjenu zakona o dječijoj zaštiti

Srna
PDP: Niko nije tražio retroaktivnu primjenu zakona o dječijoj zaštiti

Banjaluka - Forum žena PDP-a tvrdi da niko nije tražio da se zakon o dječjoj zaštiti primjenjuje retoraktivno, već da je njihov prijedlog isključivo podrška vladinom nacrtu tog zakona, samo što bi veći broj majki ostvario pravo na naknadu.

U saopštenju Foruma žena PDP-a navodi se da je predloženo da zakonom budu obuhvaćena djeca koja u periodu stupanja Zakona na snagu imaju manje od 12 mjeseci, odnosno 18 mjeseci za treće dijete ili ako je riječ o blizancima, te da se isplata vrši samo u mjesecima dok djeca ne navrše dob propisanu Zakonom.


Forum žena PDP-a poručuje predsjedniku Vlade Srpske Željki Cvijanović da je "nipodaštavanje svakog dobrog prijedloga koji ne dolazi iz njene partije jeftin politički trik".

U saopštenju se dodaje da svaka dobra mjera ima njihovu punu podršku, iako je, kako kažu, svima jasno da stupa na snagu upravo u izbornoj godini i da je riječ o izbornoj kampanji.

"Nemate ni proračun do kada će biti novca za te isplate. Već sada kasne isplate mnogih dodataka - materinski dodatak, jednokratna pomoć za opremu novorođenčeta, tuđa njega i pomoć i tako dalje. Uz to najavljujete još mjera za dobrobit građana, i to u izbornoj godini", navode iz Foruma žena PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana