Парламентарна скупштина НАТО-а препознаје БиХ као сарадника

Срна
Парламентарна скупштина НАТО-а препознаје БиХ као сарадника

САРАЈЕВО- Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини НАТО-а (ПСНАТО) Кемал Адемовић и његов замјеник Обрен Петровић разговарали су у Софији са генералним секретаром ПСНАТО-а Руксандром Попа која је истакла да БиХ препознају као сарадника.

Попа је навела да је управо због тога разматрано унапређење статуса и повећање броја чланова делегације Парламентарне скупштине БиХ.

Делегација из БиХ учествују на прољетном засједању ПСНАТО-а. Први дан отворен је сједницама Одбора за економију и сигурност, Одбора за науку и технологију, те Одбора за одбрану и сигурност ПСНАТО-а, а на којем се разматра и прелиминарни нацрт извјештаја "„Западни Балкан: Обновљени сигурносни изазови на прагу НАТО-а".

Приликом сусрета са Попом наглашено је да посвећеност ПСНАТО-а БиХ и региону показују и извјештаји који су на дневном реду одбора, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Истакнуто је и да је посјета Бриселу Заједничке комисије за одбрану и безбједност сигурност Парламентарне скупштине БиХ оцијењена успјешном и примјером добре праксе која се треба наставити.

Састанак са Попом је закључен разговором о предстојећим активностима ПСНАТО-а, као и најавом идућег прољетног засједања у Дејтону које ће, како је речено, и самим мјестом одржавања бити посвећено обиљежавању годишњице потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана