Општински одбор СП Теслић прешао у СПС

Срна
Општински одбор СП Теслић прешао у СПС

ТЕСЛИЋ - Комплетан Општински одбор Социјалистичке партије /СП/ у Теслићу приступио је данас Социјалистичкој партији Српске /СПС/ коју води Горан Селак.

Повјереник СПС-а за Теслић Драгутин Шкребић, некадашњи предсједник теслићког одбора СП и члан Главног одбора партије, нагласио је да је ова одлука једногласно усвојена на јучерашњој сједници Општинског одбора СП.

Као разлог преласка у СПС, Шкребић је навео незадовољство радом врха Социјалистичке партије.

“У СПС су прешли сви чланови Општинског одбора СП, сва три одборника ове партије у Скупштини општине и комплетно руководство”, рекао је Срни Шкребић, прије почетка састанка са руководством СПС-а у Теслићу.

Шкребић каже да је задовољан што је данас руководство СПС-а подржало његову кандидатуру за начелника општине Теслић, као и свих одборничких кандидата некадашњег СП-а, који ће на изборима наступати испред СПС-а.

Према његовим ријечима, руководство СП није уважавало изузетан резултат који је Општински одбор ове странке у Теслићу остварио на прошлим општим изборима.

“Генерално руководство те странке већ дуго година води једну погрешну политику. Према нашем мишљењу, руководство партије које од седам посланика изгуби четири морало би поднијети оставку”, изјавио је Шкребић који се нада да ће већ од идуће године ова политичка опција поново бити јединствена али са новим руководством.

Предсједник СПС-а Горан Селак рекао је да је најуже руководство ове партије данас у Теслићу да пружи пуну подршку Шкребићу и новом општинском одбору СПС-а.

Он је подсјетио да је теслићки одбор остварио најбољи изборни резултат СП-а на општим изборима, али да руководство СП није цијенило тај резултат.

“Напомињем да нећемо учествовати у сукобима са кандидатима који су представљени јавности испред СНСД-а и опозиције, нећемо улазити на терен свађа и подјела, већ ће наш кандидат да прича о томе како да боље живе грађани општине, да стварамо привредни амбијент за развој, окупимо тим младих, људи из привреде, да то буде спој младости и искуства, да развијамо наш Теслић”, изјавио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана