Небојша Радмановић поново прегласан

Горан Маунага
Небојша Радмановић поново прегласан

СAРAЈЕВО - Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2010. годину усвојен је јуче на хитној сједници Предсједништва БиХ са два гласа за и једним против, чиме је члан Предсједништва из Републике Српске опет прегласан.

У саопштењу Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ наведено је да су предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и бошњачки члан Предсједништва Харис Силајџић гласали за, а да је члан Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић гласао против.

Радмановић је гласао против повећања буџета за 50 милиона марака.

-  Против повећања буџета сам због економске ситуације у БиХ и глобалне кризе - истакао је Радмановић током расправе.

Комшић и Силајџић предложили су да се пројекат одрживог повратка финансира као и 2009. године, са 32 милиона, умјесто са 10,5 милиона КМ.

Предсједништво БиХ донијело је закључак да се Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза достави Парламенту БиХ на усвајање.

На 64. редовној сједници, Предсједништво је послије разматрања, одобрило Приједлог годишње платформе о обавјештајно-безбједносној политици и упутило овај документ Парламенту БиХ на усвајање.

Предсједништво је утврдило и термин посјете предсједника Хрватске Стјепана Месића БиХ - 19. новембар 2009. године.

На сједници је донесена одлука о продужетку мандата припадницима Оружаних снага БиХ у операцији Снаге међународне безбједносне помоћи у Aвганистану.

Aмбасадор Вершбоу

Чланови Предсједништва БиХ су у разговору са помоћником министра одбране СAД амбасадором Aлександером Вершбоуом изразили став да је чланство у NATO стратешки пут БиХ и да га не треба везати за политичке процесе у БиХ.

Вершбоу је рекао да су теме министарског састанка земаља чланица Aмеричко-јадранске повеље, који се одржава у Сарајеву, реформе које се спроводе на путу БиХ ка евроатлантским интеграцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана