Момир Шкиљевић, члан привременог Управног одбора Института за нестала лица поднио оставку

Срна
Момир Шкиљевић, члан привременог Управног одбора Института за нестала лица поднио оставку

Бањалука - Члан Привременог Управног одбора Института за нестала лица БиХ Момир Шкиљевић поднио је оставку на ову функцију јер се не слаже са избором предложених кандитата у Колегијум директора Института, сазнаје Срна у Институту.

Шкиљевић је оставку поднио јер сматра да се ништа неће промијенити у процесу тражења несталих лица уколико буду изабрани предложени кандидати у Колегијум директора Института за нестала лица БиХ, каже Срнин извор.


Исти извор наводи да ће Шкиљевић данас о оставци писмено обавијестити Привремени управни одбор Института за нестала лица БиХ у Сарајеву.

Шкиљевића је на ову функцију номиновала Међународна комисија за нестала лица /ИЦМП/.

Након подношења оставке, Шкиљевић је, према пословнику, обавезан мјесец дана да учествује у раду Привременог управног одбора Института за нестала лица БиХ.

Привремени управни одбор Института за нестала лица БиХ требало би данас на сједници у Сарајеву да разматра именовање новог Колегијума директора Института.

Одбор је сачинио ранг-листу кандидата за чланове Колегијума директора Института на којој су прва три мјеста заузели Амор Машовић, Марко Јуришић и Никола Перишић.

Републички одбор породица заробљених бораца и несталих цивила саопштио је раније да у Колегијум директора Института за нестала лица БиХ не могу бити изабрани Машовић и Мујо Бегић зато што занемарују српске жртве рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана