Лопов трећи по гласовима, Рајин избор трећи на листи

Свјетлана Тадић
Лопов трећи по гласовима, Рајин избор трећи на листи

Бањалука - Копирање сапуница, бесмислени слогани, те необични надимци били су пун погодак, јер су донијели гласове бирача појединим кандидатима за одборнике на протеклим изборима и то вјероватно више него што су и сами очекивали.

Примјер за то је Фарук Токумбо Схокунби, који је био кандидат на одборничкој листи СДП-а у Бихаћу, а који је постигао изузетан резултат и завршио на петом мјесту по броју освојених гласова, освојивши 1.261 глас.

Занимљиво је да је Хамдија Липовача, који је обављао функцију премијера Унско-санског кантона, добио свега 815 гласова више него што је добио Фарук Токумбо Схокунби.

Кандидата СББ-а за општинско вијеће у сарајевској општини Нови Град Недим Диздаревић, којег је инспирисала позната хрватска серија "Ларин избор" приликом осмишљавања предизборног плаката, освојио је 759 гласова.

Диздаревићева слика и слоган који су били прилагођени реклами за серију, па је "Ларин" постао "Рајин избор", произвела је очекиван резултат и он је завршио као трећи по броју освојених гласова на одборничкој листи СББ-а у општини Нови Град Сарајево.

Један од занимљивијих случајева је свакако СДС-ов кандидат за одборника у општини Теслић Богдан Ђукић, који се на предизборном плакату похвалио надимком Лопов.

Лопов је на изборима освојио 1.053 гласа и трећи је по броју освојених гласова за теслићку скупштину, а занимљиво је да је мало више од Ђукића, 1.203 гласа освојио бивши предсједник Народне скупштине Душан Стојичић, чиме је заузео друго мјесто по освојеним гласовима.

Још један од кандидата СДС-а за одборника с надимком је Милан Ковачевић звани Суби који је био кандидат за Скупштину општине Источно Ново Сарајево. Суби је освојио 353 гласа и завршио на осмом мјесту по броју освојених гласова за одборнике у овој општини.

По надимку Маки познат је Миодраг Манојловић из Градишке, гдје се као припадник националних мањина кандидовао за одборника. Он је по броју освојених гласова други на листи националних мањина са освојених 146 гласова, а као други највјероватније неће ући у Скупштину.

Суспензија

Независни кандидат за начелника Зенице Мирад Хаџиахметовић, који је био специфичан по томе што је припремио потпуно необичну предизборну кампању у којој је дословно обећавао куле и градове, а на својој интернет страници бирачима нудио и порно снимке, суспендован је прије избора и бирачи нису могли да гласају за њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана