Леко иде у Беч, Топићева у Брисел

В. К.
Леко иде у Беч, Топићева у Брисел

Сарајево - Предсједништво БиХ разријешило је девет амбасадора, конзула и шефова сталних мисија због истека мандата, а њихови насљедници, који ће бити представници хрватског народа, могли би бити познати већ идуће седмице.

Већини разријешених дипломата трогодишњи мандат истиче у мају и остављено им је 30 дана за опроштајне посјете. Амбасадора у Аустрији Тању Милашиновић могао би замијенити Томислав Леко, који је такође у дипломатској мисији у Бечу. Разријешена је и амбасадор у Бриселу Бисера Турковић, којој у јуну истичу три године службе у Белгији. Крај мандата је и за амбасадора у Шпанији Јасну Кривошић-Прпић, у Јордану Дарка Зеленику и Шведској Јадранку Калмету.

Из дипломатских фотеља ће и генерални конзул у Чикагу Бране Пећанац, генерални конзул у Штутгарту Драган Драгић, шеф сталне мисије у Женеви Милош Прица и шеф сталне мисије при ЕУ Игор Давидовић којег би могла замијенити Лидија Топић.

Мандат ове године истиче за још двадесетак високорангираних дипломата, а очекује се да ће до краја овог мјесеца Предсједништво донијети још неколико одлука о разрјешењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана