Лагумџија: Након избора - структуралне и уставне реформе

СРНА
Лагумџија: Након избора - структуралне и уставне реформе

Сарајево - Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија најавио је данас да ће након октобарских избора бити покренут процес структуралних и уставних реформи ка функционалнијој БиХ.

"То ће бити први озбиљан рад на преуређењу дејтонске БиХ. СДП БиХ мора имати важну улогу у том процесу, јер без СДП-а БиХ нема озбиљне приче о преуређењу ка једниственој и функционалној БиХ", рекао је Лагумџија на округлом столу у Тузли.

Лагумџија, предсједник Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ Нермин Никшић и генерални директор "Елетропривреде БиХ" Елведин Грабовица сусрели су се са новом управом и синдикалним представницима Рудника "Крека" Тузла, начелницима општина Тузла и Живинице, Јасмином Имамовићем и Хасаном Муратовићем, те учествовали на округлом столу о теми даљег развоја Рудника "Крека" и правцима развоја општина Тузла и Живинице, у којима је престала експлоатација руде.

ИЗ СДП-а БИХ саопштено је да је Лагумџија на округлом столу нагласио да је уз коридор "Пет це", кичма привреде БиХ електронергетски сектор, односно рудници и да је због тога од пресудне важности да се обезбиједи сигурно пословање Рудника "Крека", што ће бити омогућено кроз изградњу Блока седам Термоелектране Тузла.

Лагумџија је рекао да очекује да и Дом народа Парламента Федерације БиХ усвоји сет антикорупцијских закона, укључујући и закон о одузимању нелегално стечене имовине.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана