Кошарац: Српска ће 25. септембра показати да је демократска земља

Срна
Кошарац: Српска ће 25. септембра показати да је демократска земља

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац поздравио је одлуку Народне скупштине Републике Српске о расписивању референдума о Дану Републике, те позвао све грађане Републике Српске да 25. септембра изађу на референдум и потврде да је 9. јануар државни празник и један од најважнијих датума у историји српског народа на овим просторима.

"Република Српска настала је вољом народа и вољом народа ће бити сачуван и њен историјски рођендан", поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да никакав суд, а поготово суд у коме пресуђују стране судије, не може бити јачи од народне воље.

"Референдум је свуда у свијету највиши и најважнији демократски институт. Република Српска ће 25. септембра показати да је демократска земља у којој се поштује и проводи воља народа", рекао је Кошарац.

Позиве бошњачких политичара високом представнику међународне заједнице Валентину Инцку да забрани референдум у Републици Српској, Кошарац је оцијенио трагикомичним.

"Реакције бошњачких политичара на одлуку о расписивању референдума свједоче о политичком карактеру одлуке Уставног суда БиХ о Дану Републике и јасно показују шта су њихове стварне намјере. Они Уставни суд БиХ виде као инструмент за мајоризацију српског народа, за наметање воље и остваривање политичких циљева Бошњака. Свима је јасно да је њихов коначан циљ укидање Републике Српске и због тога ће, увјерен сам, грађани Републике Српске 25. септембра не само одбранити право српског народа да слави своје празнике него и поручити бошњачким политичарима и дијелу међународне заједнице да њихови опасни циљеви никада неће моћи бити остварени", нагласио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана