Којић: Поруке живота и толеранције

Срна
Којић: Поруке живота и толеранције

Бањалука - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске Милорад Којић изјавио је да се са вечерашње меморијалне академије под називом "Свако дијете – небо на земљи" жели послати порука живота и толеранције, а не порука мржње као што многи из Федерације БиХ желе да припишу Српској.

"Дјеца су наша будућност и због тога смо за друге по реду жДане сјећањаж изабрали страдање дјеце, јер кроз читав 20. вијек дјеца су страдала на тако бруталне начине, да чак и ми који то истражујемо застанемо, заплачемо и буде нам тешко да наставимо да радимо", рекао је Којић новинарима у Бањалуци пред почетак академије, која је уједно и озваничила почетак манифестације "Дани сјећања".


Он је навео да на академији учествује стотињак дјеце, која ће својом пјесмом призвати у сјећања "сву нашу страдалу дјецу, јер су дјеца будућност Српске и свих нас".

Академији у Културном центру Бански двор присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик који је покровитељ манифестације, предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министри у Влади, народни посланици.

Скупу присуствују и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, предсједник Јеврејског културног центра у Бањалуци Арие Ливне, представници невладиних организација, потомци жртава, те бројне друге угледне личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана