Kojić: Poruke života i tolerancije

Srna
Kojić: Poruke života i tolerancije

Banjaluka - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić izjavio je da se sa večerašnje memorijalne akademije pod nazivom "Svako dijete – nebo na zemlji" želi poslati poruka života i tolerancije, a ne poruka mržnje kao što mnogi iz Federacije BiH žele da pripišu Srpskoj.

"Djeca su naša budućnost i zbog toga smo za druge po redu žDane sjećanjaž izabrali stradanje djece, jer kroz čitav 20. vijek djeca su stradala na tako brutalne načine, da čak i mi koji to istražujemo zastanemo, zaplačemo i bude nam teško da nastavimo da radimo", rekao je Kojić novinarima u Banjaluci pred početak akademije, koja je ujedno i ozvaničila početak manifestacije "Dani sjećanja".


On je naveo da na akademiji učestvuje stotinjak djece, koja će svojom pjesmom prizvati u sjećanja "svu našu stradalu djecu, jer su djeca budućnost Srpske i svih nas".

Akademiji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je pokrovitelj manifestacije, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi, narodni poslanici.

Skupu prisustvuju i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne, predstavnici nevladinih organizacija, potomci žrtava, te brojne druge ugledne ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana