Вучић одговорио да ли ће подржати идеју о разилажењу Српске и БиХ

Aгенције
Вучић одговорио да ли ће подржати идеју о разилажењу Српске и БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, реагујући на изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика о могућем "разилажењу" Српске са БиХ, да ће Србија поштовати интегритет БиХ, али да неће дозволити кршење Дејтонског споразума.

На питање новинара о изјави Додика да ће Српска кренути са „разилажењем“ са БиХ, као и његовом најављеном захтјеву предсједнику Србије да га у томе подржи, Вучић је у понедјељак изјавио да је став Србије да “признаје БиХ као међународно признату државу, њен територијални интегритет и територијални интегритет Српске у оквиру БиХ и тражи поштовање Дејтонског мировног споразума”.

Рекао је да је са Додиком разговарао само о његовом путу у Русију и о помјерању „Васкршњег сабора“ како би се заједнички донијеле одлуке након, како је рекао, изгласавања резолуције о Сребреници.

Додао је да има много тема које су важне у односу Србије и Републике Српске, као и да је од суштинског значаја заштита ћириличког писма, српског језика и сарадња у области културе и економије.

На крају, још једном је упитао „америчке партнере“ зашто подржавају „гажење Дејтонског споразума“ и рекао да му не треба објашњење адвоката из „њихових Сарајева, Загреба, Приштине, Подгорице“.

Вучић о резолуцији о Сребреници: Американци ћуте јер знају да смо у праву

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана