Очекивано: Бећировић се жали на Српску на сједници СБУН

Срна
Очекивано: Бећировић се жали на Српску на сједници СБУН

ЊУЈОРК - Предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је на сједници Савјета безбједности УН у Њујорку да је БиХ постигла важан корак када је Брисел донио одлуку да отвори преговоре за приступање ЕУ.

Он је навео да је важно да Савјет безбједности УН у новембру продужи мандат мисији "Алтеа".

Бећировић је мишљења да власти Републике Српске тумаче, како каже, селективно Дејтонски споразум и сматра да се одлуке Кристијана Шмита морају спроводити у дјело на цијелој територији БиХ.

"Пријете миру и стабилности. Годинама поткопавају темељне одлуке из Дејтона и спроводе правно насиље", оцијенио је Бећировић, тврдећи да "говори у име БиХ".

Бећировић, који је и бошњачки члан Предсједништва БиХ, говорио је да је у Сребреници јула 1995. године почињен "геноцид" над Бошњацима.

У свом излагању Бећировић је навео да су високи представници доносили "важне интервенције како би грађани БиХ живјели у миру".

Он је исказао и свој став да му смета што представници Републике Српске не дозвољавају да се отме имовина Републике Српске.

"Предсједник Републике Српске јавно заговара уједињење Републике Српске, Србије и Црне Горе, то утиче на неколико држава чланица УН", пожалио се Бећировић пред Савјетом безбједности УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана