Нешић: Нема напретка за БиХ заробљену у прошлости

СРНА
Нешић: Нема напретка за БиХ заробљену у прошлости

САРАЈЕВО- Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поздарвио је изјаву мађарског министра спољних послова и трговине Петера Сијарта о намјери Мађарске да у Генералној скупштини УН гласа против резолуције о Сребреници и нагласио да БиХ нема будућност ако се настави са кампањом против Срба и Републике Српске.

Нешић је рекао да Сијартова изјава представља корак ка јачању међународног дијалога и постизању стабилности на западном Балкану.

"Важно је нагласити да је за остваривање искрене сарадње између Срба, Бошњака и Хрвата, неопходно оставити лоше ствари из прошлости иза себе. Оне не смију бити полигон за политичке манипулације", истакао је Нешић.

Он је изразио наду да ће Сијартова подршка бити препозната и да ће допринијети изградњи повјерења између сва три народа у БиХ, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

"Напредак и просперитет БиХ захтијевају изградњу друштва у којем се поштују права свих народа и ентитета. Фокус треба бити на стварању бољих услова за живот свих грађана, без обзира на њихову етничку или политичку припадност. Надамо се да ће ова изјава бити корак ка превазилажењу прошлих подјела и наставак пута ка ЕУ око чега имамо пуну сагласност", навео је Нешић.

Он је поручио да БиХ може опстати само ако сви почну да мисле о будућности, а неће имати никакву шансу ако политичко Сарајево остане заробљено у прошлости.

Сијарто је након данашњег састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком у Будимпешти изјавио да ће Мађарска у Генералној скупштини УН гласати против резолуције о Сребреници јер се овим документом жели демонизовати српски народ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана