Кафе апарат изазвао пожар у авиону са делегацијим из БиХ

Nezavisne.com
Кафе апарат изазвао пожар у авиону са делегацијим из БиХ

Вашингтон - Делегација Босне и Херцеговине која је боравила на састанку Међународног монетарног фонда (ММФ) у Вашингтону остаје у Вашингтону до сутра, јер је авион Аустријан Еирлајнса морао принудно слетјети због пожара који је избио на кафе апарату.

„Премијер Фадил Новалић и делегација су добро.  Дошло је до пожара у авиону, кажу да је пожар избио на кафе апарату, а делегација би сутра из Вашингтона требала кренути у Сарајеву”, казали су „Независним” у Канцеларији премијера Федерације БиХ.

Наиме, авион Аустријан Еирлајнса у којем су се налазили премијер Владе Федерације БиХ Фадил Новалић,  гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић, замјеник министра финансија и трезора БиХ Мирсад Жуга и два савјетника принудно је слетио у Вашингтон због пожара на кафе апарату.

Брзом реакцијом, авион је принудно спуштен на писту у Вашингтону.

Срећом, повријеђених није било, а 50 ватрогасаца гасило је пожар на мотору авиона. Бх. делегације смјештене су у хотел те ће им накнадно бити заказан нови лет.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је такође требао бити на овом лету, али је, како сазнаје Н1, промијенио карту и отишао раније из Вашингтона.Делегација из Републике Српске отишла је авионом Луфтхансе, преко Минхена.

Делегација из БиХ боравила је у Вашингтону на засједању Мисије Међународног монетарног фонда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана