Цвијановић: У Сарајеву упорно затварају очи пред терористичком пријетњом

СРНА
Цвијановић: У Сарајеву упорно затварају очи пред терористичком пријетњом

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да БиХ, коју је британски Би-Би-Си не тако давно назвао "колијевком модерног џихадизма", није извукла никакве поуке из своје блиске прошлости и зато смо дужни да упорно захтијевамо од надлежних безбједносних институција на свим нивоима власти да ураде све како би спријечили да се понове напади попут оних у Зворнику и Рајловцу.

Цвијановић је подсјетила да је на данашњи дан 2015. године извршен терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику, приликом кога је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањене његове колеге Стево Миловановић и Жељко Гајић.

"Крајем исте године, 18. новембра, у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, убијена су два припадника Оружаних снага БиХ, Недељко Радић из Невесиња и Армин Салкић из Витеза. Све жртве тероризма у Републици Српској и БиХ имали су своје породице, које су због наоружаних и мржњом задојених екстремиста остале без својих најмилијих", нагласила је она.

Нажалост, указала је српски члан Предсједништва, када слушамо срамне изјаве из ФБиХ у којима се говори како је "терористичка пријетња у БиХ равна нули", дјелује као да намјерно заборављају да су се ови напади десили прије мање од једне деценије.

Она је констатовача да док све озбиљне државе дјелују превентивно, како би спријечили овакве нападе, у Сарајаву упорно затварају очи пред терористичком пријетњом.

"Неозбиљни званичници, попут Раме Исака, чак поспрдно коментаришу упозорења обавјештајних служби појединих европских земаља која указују на постојање 20 активних терористичких ћелија у БиХ и на Балкану", навела је Цвијановић.

Док министар Зукан Хелез Србима пријети ратом и измишља руске војне кампове у Републици Српској, нагласила је Цвијановић, до тада данима упадљиво ћути на аларматне медијске натписе, поткријепљене фотографијама на којима вехабије вјежбају пуцање на војним полигонима у ФБиХ.

"Као да се то све не дешава у земљи која је била, пропорционално броју становника, неславни европски рекордер по броју страних бораца који су на страни терористичких група ратовали у Ираку и Сирији", подсјетила је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана