Амиџић: СНСД-у се не може супроставити нико у Српској и БиХ

Срна
Амиџић: СНСД-у се не може супроставити нико у Српској и БиХ

БАЊАЛУКА - Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић изјавио је да ће након локалних избора ова партија и даље бити водећа у Републици Српској, с тим што ће још повећати разлику у односу на остале.

Амиџић је напоменуо да у свакој општини постоји снажна организација СНСД-а која је спремна да на предстојећим локалним изборима уђе у изборну трку и оствари побједу, укључујући и Бањалуку, гдје ће тријумфовати кандидат ове странке за градоначелника Никола Шобот.

"Ни у Републици Српској ни у БиХ не постоји такав политички систем, нити такмац који би се могао супроставити СНСД-у, било на локалним или општим изборима", навео је Амиџић, додајући да је у Српској тренутно 2.200 мјесних организација СНСД-а.

Амиџић је истакао да не може СНСД бити јака партија ако не презентује ставове људи који живе у Републици Српској, те нагласио да више од 90 одсто грађана Српске жели самосталну Републику Српску.

Он је навео да је тужно што у Републици Српској нема истинске, јаке опозиције која би разумјела шта су националне теме које морају бити изнад дневне политике.

"Замислите да опозиција у Републици Српској разумије шта је национална тема, да разумије шта подразумијева наметање закона. Њих је мржња према појединцу толико засјенила да су спремни да раде против националног интереса", оцијенио је Амиџић за РТРС.

Он је навео да политички циљ опозиције није функционисање Републике Српске, те да појединци готово да навијају да се усвоји резолуција о Сребреници само да би рекли како власт то није успјела да заустави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана