Amidžić: SNSD-u se ne može suprostaviti niko u Srpskoj i BiH

Srna
Amidžić: SNSD-u se ne može suprostaviti niko u Srpskoj i BiH

BANjALUKA - Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je da će nakon lokalnih izbora ova partija i dalje biti vodeća u Republici Srpskoj, s tim što će još povećati razliku u odnosu na ostale.

Amidžić je napomenuo da u svakoj opštini postoji snažna organizacija SNSD-a koja je spremna da na predstojećim lokalnim izborima uđe u izbornu trku i ostvari pobjedu, uključujući i Banjaluku, gdje će trijumfovati kandidat ove stranke za gradonačelnika Nikola Šobot.

"Ni u Republici Srpskoj ni u BiH ne postoji takav politički sistem, niti takmac koji bi se mogao suprostaviti SNSD-u, bilo na lokalnim ili opštim izborima", naveo je Amidžić, dodajući da je u Srpskoj trenutno 2.200 mjesnih organizacija SNSD-a.

Amidžić je istakao da ne može SNSD biti jaka partija ako ne prezentuje stavove ljudi koji žive u Republici Srpskoj, te naglasio da više od 90 odsto građana Srpske želi samostalnu Republiku Srpsku.

On je naveo da je tužno što u Republici Srpskoj nema istinske, jake opozicije koja bi razumjela šta su nacionalne teme koje moraju biti iznad dnevne politike.

"Zamislite da opozicija u Republici Srpskoj razumije šta je nacionalna tema, da razumije šta podrazumijeva nametanje zakona. Njih je mržnja prema pojedincu toliko zasjenila da su spremni da rade protiv nacionalnog interesa", ocijenio je Amidžić za RTRS.

On je naveo da politički cilj opozicije nije funkcionisanje Republike Srpske, te da pojedinci gotovo da navijaju da se usvoji rezolucija o Srebrenici samo da bi rekli kako vlast to nije uspjela da zaustavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana