Цвијановић: Срби се не одричу часне улоге у сламању фашизма

СРНА
Цвијановић: Срби се не одричу часне улоге у сламању фашизма

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је грађанима Дан побједе над фашизмом, поручивши да је то дан када српски народ показује да не жели да се одрекне своје часне улоге коју је имао у сламању фашизма.

Цвијановићева је поручила да српски народ не жели да се одрекне ни жртава које су дате за слободу коју данас живимо и коју смо морали поново да бранимо и у Одбрамбено-отаџбинском рату.

"Мислим да вриједност те слободе је нешто што сваки наш грађанин дубоко препознаје у себи као саставни дио и себе и свог живота и, наравно, наших настојања да тако градимо будућност", рекла је Цвијановићева новинарима на обиљежавању Дана побједе над фашизмом у Бањалуци.

Она је поручила да је свијет неправедан и да се у њему дешавају многе ствари које онима који то не анализирају дјелују само чудно, али и да тај свијет мора бити нешто о чему размишљамо тако да у њему тражимо своје мјесто и да знамо шта оно значи.

"Ја сам поносна на Републику Српску, на њене успјехе и поред свих притисака које ми трпимо овдје у оквиру БиХ, неразумјевања која постоје на неком регионалном плану, неразумјевања која постоје на глобалном плану, коначно и свих ових антисрпских кампања које се воде широм различитих институција. Било да је ријеч о Савјету Европе, било да је ријеч, ево сад, и на Генералној скупштини УН, и на неким другим мјестима", истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да опредјељеност за чување будућности Републике Српске мора да буде главна политичка идеја водиља свих који се баве политиком, додајући да је сигурна да је то главна идеја водиља сваког становника Српске који жели мир, слободу, развој и просперитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана