Cvijanović: Srbi se ne odriču časne uloge u slamanju fašizma

SRNA
Cvijanović: Srbi se ne odriču časne uloge u slamanju fašizma

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je građanima Dan pobjede nad fašizmom, poručivši da je to dan kada srpski narod pokazuje da ne želi da se odrekne svoje časne uloge koju je imao u slamanju fašizma.

Cvijanovićeva je poručila da srpski narod ne želi da se odrekne ni žrtava koje su date za slobodu koju danas živimo i koju smo morali ponovo da branimo i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Mislim da vrijednost te slobode je nešto što svaki naš građanin duboko prepoznaje u sebi kao sastavni dio i sebe i svog života i, naravno, naših nastojanja da tako gradimo budućnost", rekla je Cvijanovićeva novinarima na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjaluci.

Ona je poručila da je svijet nepravedan i da se u njemu dešavaju mnoge stvari koje onima koji to ne analiziraju djeluju samo čudno, ali i da taj svijet mora biti nešto o čemu razmišljamo tako da u njemu tražimo svoje mjesto i da znamo šta ono znači.

"Ja sam ponosna na Republiku Srpsku, na njene uspjehe i pored svih pritisaka koje mi trpimo ovdje u okviru BiH, nerazumjevanja koja postoje na nekom regionalnom planu, nerazumjevanja koja postoje na globalnom planu, konačno i svih ovih antisrpskih kampanja koje se vode širom različitih institucija. Bilo da je riječ o Savjetu Evrope, bilo da je riječ, evo sad, i na Generalnoj skupštini UN, i na nekim drugim mjestima", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da opredjeljenost za čuvanje budućnosti Republike Srpske mora da bude glavna politička ideja vodilja svih koji se bave politikom, dodajući da je sigurna da je to glavna ideja vodilja svakog stanovnika Srpske koji želi mir, slobodu, razvoj i prosperitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana