Притворен "блудни" наставник информатике

Небојша Томашевић
Притворен "блудни" наставник информатике

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Основног суда у Мркоњић Граду одредио је једномјесечни притвор наставнику информатике Милошу Н. (60) из Мркоњић Града којег сумњиче за кривична дјела полно узнемиравање и задовољење полних страсти пред дјететом, потврђено је "Гласу Српске".

Притвор му је одређен на приједлог бањалучког Окружног тужилаштва које га терети да је 7. маја починио поменута кривична дјела на штету два малољетна лицау у просторијама Основне школе ”Иван Горан Ковачић” У Мркоњић Граду.

- Након испитивања, тужилац затражио одређивање притвора због постојања бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке - наведено је у саопштењу тужилаштва.

Према непотврђеним информацијама осумњичени Милош Н. је пијан дошао на наставу те је од двије ученицама, старости 12 и 13 године, тражио да ”скину гаћице”. - То су незваничне приче и још се утврђује да ли је то заиста било тако.

Ученице су жалиле на наставника и то је пријављено полицији која га је убрзо ухапсила. Утврђено је да је тешко пијан - рекао је извор близак истрази.

Наводно овај наставник већ дуже вријеме има проблем са алкохолом. Уколико се докаже кривица осумњични би могао да добије вишегодишњу катну, Кривични законик Републике Српске за полно узнемиравање предвиђа казну до двије године затвора, а за задовољење полних страсти пред дјететом до три године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана