Авион са политичарима из БиХ принудно слетио због пожара

N1, Avaz.ba
Авион са политичарима из БиХ принудно слетио због пожара

Вашингтон - Авион Austrian Airlinesа, који је јутрос у 2 часа полетио из Вашингтонна, након 15 минута лета је враћен на аеродром, јавља Н1.

Наиме, при повратку са засиједања ММФ-а у Вашингтонну, авион Austrian  Airlinesа, у коме се налазио премијер БиХ Федерације Фадил Новалић, гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић те други званичници, 15 минута од полијетања је морао принудно слетити због техничких проблема.

Како Н1 неслужбено сазнаје, то се десило због пожара.

Иначе, предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар иностраних послова Игор Црнадак требали би присуствовати неформалном радном доручку “Пријатељи Босне и Херцеговине” који ће данас бити одржан у Луксембургу.

Иницијатор је министр иностраних и европских послова Хрватске Весна Пусић, а уочи састанка Савјета за спољне Европске уније. Састанку ће присуствовати и висока представница ЕУ Федерица Могхерини те комесар за проширење Јоханес Хан, као и министри вањских послова ЕУ.

Црнадак демантовао да је био у авиону који се запалио

Луксембург - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је Срни да се налази у Луксембургу гдје је стигао безбједно, без икаквих проблема током лета.
Црнадак је демантовао да се налазио у авиону којем се при поласку из Вашингтона запалио мотор.

“Из Вашингтона сам јуче допутовао у Луксембург гдје ћу заједно са предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем присуствовати ручку са министрима иностраних послова ЕУ”, рекао је Црнадак.

Он је додао да је и Иванић безбједно допутовао.

Он је навео да је у Луксембург допутовао сам, те да не зна да ли је неко други од званичника из БиХ евентуално имао неких проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана