Још ништа од састанка ПДП-а и СНСД-а

ATV
Још ништа од састанка ПДП-а и СНСД-а

За сада нема услова да се одржи састанак руководства ПДП-а и СНСД-а, поручују из те опозиционе странке.

Лидер партије, Бранислав Бореновић, појашњава да ће, поготово сада, након посљедњих препуцавања у Народној скупштини између ПДП-ових посланика и лидера СНСД-а, бити тешко договорити сусрет коме његова партија треба да буде домаћин. Иницијативу су упутили а мјесецима се покушава договорити други састанак за који, до сада, није било могуће утврдити термин. 

Док из СНСД-а данас стиже порука да ни они нису увјерени да ће састанак прије јесени, у ПДП-у кажу да, када год се сретну, теме, што се њих тиче, остају исте. 

“Ми смо упутили тај допис, у којем смо делегирали договорене три теме, са првог састанка, измјене, изборног закона, парламентарни надзор над РТРС и Срном, и доношење закона о политичким партијама да се уозбиљи рад политичких странака”, каже лидер ПДП-а, Бранислав Бореновић.

Да се мора наставити са међустраначким консултацијама поручују и из СНСД-а. Жељка Цвијановић каже да дневнополитчка питања не захтјевају страначке разговоре али о стратешким темама разговора мора бити.

“Као што знате први ти неки састанци десили су се у канцеларијама, СНСД-а зато нема разлога да СНСД нешто не жели, дакле, биће ту комуникације, има много тема, за Републику увијек има много тема када је потребно да сједе и позиција и опозиција, и договарају се”, каже Жељка Цвијановић потпредсједник СНСД-а.

Посљедњи састанак ове двије партије одржан је у марту. Главна тема тада била је заједнички наступ у власти на нивоу БиХ када су, осим са ПДП-ом, СНСД-овци одржали и одвојене састанке са руководством СДС-а. Двије опозиционе странке тада су одбиле понуду. И једни и други су, међутим, рекли да ће разговори о другим темама бити настављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана