Изетбеговић: Нећу се одазвати Милановићу на састанак

Танјуг
Изетбеговић: Нећу се одазвати Милановићу на састанак

САРАЈЕВО - Предсједник Странке демократске акције БиХ (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је данас да се неће састати с хрватским председником Зораном Милановићем све док се шеф хрватске државе не састане са својим колегама из босанскохерцеговачког државног врха.

“Нећу се одазвати док се не испоштује хијерархија у Босни и Херцеговини. Прво треба отићи Председништво БиХ или предсједавајући Председништва или да господин Милановић дође овде, па ћу се онда врло радо видети с њим'', казао је Изетбеговић за телевизију Н1, коментиришући полемике око сусрета страначких челника из БиХ с највишим хрватским званичницима.

Изетбеговић је раније оштро критиковао Милановићев позив члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за посјету Загребу и сусрет који је он прошле недјеље тамо имао и с хрватским предсједником као и премијером Андрејом Пленковићем, подсјећа Хина.

Ипак је прихватио Пленковићев позив да и сам дође у Загреб у понедељак и учествује у разговорима на којима је био и челник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана