Хусеиновић одлази седам година након истека мандата

nezavisne.com
Хусеиновић одлази седам година након истека мандата

Сарајево - Кемал Хусеиновић, в.д. директора Регулаторне агенције за комуникације (РАК), поднио је Савјету министара БиХ неопозиву оставку на ову функцију.

"Његова оставка биће разматрана на сједници Савјета министара БиХ у четвртак и, с обзиром на то да се ради о неопозивој, биће усвојена. Шта ће се даље дешавати не знамо, да ли ће бити именован вршилац дужности или нешто друго о томе ће бити одлучено на самој сједници", рекли су данас у Савјету министара БиХ.

Поједини чланови Регулаторне агенције за комуникције, са којима смо данас контактирали, нису жељели коментарисати Хусеиновићев потез, истичући да још немају информације о томе.

Незванично сазнајемо да Хусеновић у оставци није наводио неке посебне разлоге осим личних, али да је затражио да му буде омогућено да искористи годишњи одмор који је остао неискоришћен.

Подсјећања ради, Хусеиновићу је још 2007. године истекао мандат директора, од када је именован за вршиоца дужности, што је и остао све до сада, а у протеклом времену многи су истицали да је и процедура његовог постављења на функцију вршиоца дужности била мимо закона.

Савјет РАК-а, који је надлежан за предлагање кандидата за директора РАК-а, 27. септембра 2007. године предложио је да Хусеиновић буде именован на још један мандат, али Савјет министара БиХ је то одбио и наложио Савјету РАК-а да у року од 15 дана распише нови конкурс, што никада није урађено.

Нови конкурс за избор директора РАК-а расписан је тек у фебруару ове године, а Савјет РАК-а за директора је предложио Срђана Рајчевића, директора Агенције за информационо друштво РС, на шта Савјет министара БиХ није имао примједаба. Али Рајчевић никада није именован на ту функцију. Неколико пута тачка о његовом именовању скидана је с дневног реда сједница Савјета министара БиХ.

Савјет РАК-а је више пута од Савјета министара БиХ тражио да се изјасни о кандидатури Рајчевића, међутим, обавјештење о томе никада није стигло. Појединци из Савјета РАК-а су чак тврдили да Савјет министара БиХ крши закон јер у предвиђеном року не испуњава обавезе, због чега су најављивали блокаду рада Савјета РАК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана