Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић стигао у Бањалуку

Г.С.
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић стигао у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, који је 24. маја у пратњи три савјетника кренуо пјешке из Бијељине пут Бањалуке, стигао је данас послије подне у град на Врбасу.

Петровић је позвао грађане да га му се придруже сутра од 18 часова на Тргу Крајине.

Његово саопштење, које је назвао "Народни проглас грађанима Републике Српске", преносимо у цјелости:

"Прије 10 дана сам из моје Бијељине заједно са својим сарадницима кренуо сам у марш части за оздрављење Републике Српске према Бањалуци. Након 10 дана и пређених више од 220 километара у суботу, 3. јуна завршавамо своју мисију доласком у Бањалуку.

Током протеклих 10 дана на улицама и трговима на путу нашег марша части за оздрављење Републике Српске сусретали су нас многи грађани говорећи нам о својим проблемима и бригама. Искуства и животне приче људи које сам упознао на маршу части, учинили су да спознам да је наша часна шетња била са мисијом и наши захтјеву су управо вапај народа Републике Српске да жели да живи у праведнијој и бољој Републици Српској.

У Бањалуку стижем са захтјевима који су захјеви не само грађана Бијељини већ потреба свих грађана Српске. Народ Бијељине и Републике Српске тражи:

– Равноправно и континуирано улагање у сваку општину и град у Републици Српској,

– Смјену корумпираних директора и распуштање Скупштине града Бијељина,

– Републику Српску без криминала и корупције,

– Републику Српску здраве омладине и сигурне будућности,

– Републику Српску правих вриједности,

– Републику Српску за све.

Своје захтјеве ћу обнародовати у суботу, 3. јуна 2023. године на Тргу Крајина у Бањалуци а захтјеве према властима Републике Српске предаћу у понедјељак у Влади Републике Српске.

Стога, позивам Вас да ми се придружите на Тргу Крајине, сутра од 18 часова када моји сарадници и ја стижемо у Бањалуку. Будите дио нашег часног марша за оздрављење Републике Српске. Нека живи Бијељина, нека живи Република Српска".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана