Дрљача: За изградњу водовода планирано милион евра

СРНА
Дрљача: За изградњу водовода планирано милион евра

НОВИ ГРАД- Пројекат изградње водовода у сеоским насељима у општини Нови Град, за који је планирано 1.040.000 евра, допринијеће развоју пољопривреде у овој локалној заједници, рекао је начелник општине Мирослав Дрљача.

Он је навео да је Влада Републике Српске усвојила информацију о пројектном плану општине Нови Град по пројекту "Водовод и канализација у Републици Српској два".

"Ријеч је о пројекту водоснабдијевања у насељима Жуљевица, Доњи Ракани и Горњи Ракани", рекао је Дрљача.

Према његовим ријечима, пројект је прошле године одобрила Европска инвестициона банка /ЕИБ/ која обезбјеђује кредитне средства.

"Половину средства обезбиједиће Влада Републике Српске из кредитних средстава ЕИБ, а половину општина Нови Град", објаснио је Дрљача.

Он је рекао да је пројекат веома значај јер ће побољшати квалитет живота грађана, а с обзиром на то да је ријеч о сеоском насељима допринијеће и развоју пољопривреде.

Укупна вриједност пројекта "Водовод и канализација у Републици Српској два" је 60 милиона евра, а у њему учествује више од 20 локалних заједница из Републике Српске.

Половина средстава за овај пројекат долази од кредита ЕИБ-а, а другу половину обезбјеђују локалне заједнице Републике Српске које учествују у пројекту. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана