Drljača: Za izgradnju vodovoda planirano milion evra

SRNA
Drljača: Za izgradnju vodovoda planirano milion evra

NOVI GRAD- Projekat izgradnje vodovoda u seoskim naseljima u opštini Novi Grad, za koji je planirano 1.040.000 evra, doprinijeće razvoju poljoprivrede u ovoj lokalnoj zajednici, rekao je načelnik opštine Miroslav Drljača.

On je naveo da je Vlada Republike Srpske usvojila informaciju o projektnom planu opštine Novi Grad po projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva".

"Riječ je o projektu vodosnabdijevanja u naseljima Žuljevica, Donji Rakani i Gornji Rakani", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, projekt je prošle godine odobrila Evropska investiciona banka /EIB/ koja obezbjeđuje kreditne sredstva.

"Polovinu sredstva obezbijediće Vlada Republike Srpske iz kreditnih sredstava EIB, a polovinu opština Novi Grad", objasnio je Drljača.

On je rekao da je projekat veoma značaj jer će poboljšati kvalitet života građana, a s obzirom na to da je riječ o seoskom naseljima doprinijeće i razvoju poljoprivrede.

Ukupna vrijednost projekta "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva" je 60 miliona evra, a u njemu učestvuje više od 20 lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Polovina sredstava za ovaj projekat dolazi od kredita EIB-a, a drugu polovinu obezbjeđuju lokalne zajednice Republike Srpske koje učestvuju u projektu. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana