Dodik: Razočaravajuća izjava Šolca

SRNA
Dodik: Razočaravajuća izjava Šolca

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je razočaravajuća izjava njemačkog kancelara Olafa Šolca o poštovanju suvereniteta BiH u trenutku dok u njoj dar-mar pravi upravo Nijemac ni od koga i ni za šta biran.

Dodik je naveo da je ta izjava dio matrice koju ponavljaju lideri zapadnoevropskih država.

"Govoriti da podržavate vladavinu prava i demokratiju, a u isto vrijeme visokog predstavnika, pa još nelegalnog, zabrinjavajuće je", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

On je naveo da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao i obično, iznosio stavove naroda koji ga je birao i koji ne odgovaraju istini niti činjenicama o BiH, poput laži da je BiH opredijeljena za NATO integracije.

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije manjina u BiH, kako je to rekao Bećirović, već da je ona konstitutivni dio BiH koji podržava Dejtonski mirovni sporazum, ali i prijatelje poput Ruske Federacije.

"S obzirom na to da njemački kancelar zna u kojem kapacitetu dolazi i govori Bećirović, a njegove riječi uzima zdravo za gotovo, govori i kakvu BiH zamišlja Šolc", ocijenio je Dodik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana