Додик: Српска спремна да помогне пољопривредницима

Глас Српске
Додик: Српска спремна да помогне пољопривредницима

Бијељина - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Српска спремна да помогне пољопривредним произвођачима и да ће онима који су имали штету од елементарних непогода бити дониране одређене количине горива, ђубрива и осталог репроматеријала за јесењу сјетву.

"Раније смо дали право на 'плави дизел', али то је довољно за оне који би требало да одржавају производњу. Међутим, за оне којима је у елементарним непогодама уништено све, то није довољно", рекао је Додик новинарима током посјете семберском селу Амајлије.

Додик је напоменуо да постоји план да се пољопривредницима помогне на сваки могући начин, а од кључне важности је да помоћ државе дође до правих домаћина, до људи који се боре и вјерују.

"Ако ове године не успију да засију, онда у идућој свакако неће имати ништа", нагласио је Додик.

Предсједник Српске, који је данас у Амајлијама код Бијељине посјетио породицу Ивановић, рекао је да, осим помоћи у ваучерима, пољопривредни произвођачи заслужују сву помоћ и пажњу државе коју ће, како каже, сигурно и добити.

Додик, који је код Ивановића позван на "троструко славље" ове породице, рекао је да га радују ријечи домаћина Предрага Ивановића, који је рекао да онај који ради, без обзира на све, може да рачуна да има.

"Домаћинство у којем смо данас може да послужи као примјер многима", рекао је Додик и честитато домаћинима три деценије брака, унуче и завршетак факултета њихове кћерке.

Додик је истакао да је српски народ народ научен и потребно је да се окупља око важних јубилеја.

Предраг Ивановић је рекао да је живот пољопривредника који хоће да раде добар, а ко неће, не може ништа ни имати. Он је навео да је било штете за мјештане Амајлија након великих елементарних непогода, али да се сада мора радити и издржати.

"Било је помоћи од државе у ваучерима, а постоје и обећања за јесењу сјетву. Све то нам много значи", рекао је Ивановић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик вечерас ће присуствовати презентацији државе Израел у Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина, а прије тога ће у својству предсједника СНСД-а присуствовати проширеном радном састанку Градског одбора ове странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана