Додик: Очекујем подршку на Сабору

Срна
Додик: Очекујем подршку на Сабору

Сребреница - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да очекује подршку чланства на предстојећем страначком сабору и да поново буде изабран на мјесто предсједника странке.

Додик је данас у Сребреници рекао да сви општински одбори имају право и могућност да предлажу кандидате за Главни одбор и предсједника странке.

Он је новинарима рекао да није упознат да ли је још неко предложен за предсједничког кандидата.

“Постоји прописана процедура за избор чланова руководства и предсједника странке и она ће на Сабору бити испоштована”, рекао је Додик. 

Сабор СНСД-а ће бити одржан 25. априла у Источном Сарајеву.

Додик: Присуствоваћу обиљежавању 100 година од геноцида над Јерменима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Сребреници да ће, на позив предсједника Јерменије, присуствовати обиљежавању 100 година од геноцида над Јерменима.
Додик је рекао новинарима у Сребреници да је упутио Народној скупштини Републике Српске текст Декларације о признавању геноцида над Јерменима од 1915. до 1917. године, те предложио њено усвајање на првом наредном засједању.

“То смо и раније предлагали, а сада је упућена иницијатива Народној скупштини и видјећемо шта ће даље бити. Исто су урадили и Савјет Европе и око 20 земаља свијета, те чак и око 40 земаља САД”, истакао је Додик.

Усвајањем ове декларације Народна скупштина Републике Српске заузела би се за поштивање људских права и међународног кривичног права, али и подсјетила на незастаривост злочина против човјечности и допринијела борби против негирања геноцида.

Геноцид над Јерменима, познат и као јерменски холокауст, односи се на присилну масовну депортацију и смрт више од милион Јермена током младотурске власти између 1915. и 1917. у Османском царству.

Јермени сваке године обиљежавају дан геноцида бројним манифестацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана